rockbruttaan.blogg.se

2013-08-09
01:43:00

Fakta om: AC/DC
AC/DC står för alternating current/direct current (växelström/likström)

Band: AC/DC 
Bildades: November 1973 av Malcom Young
Bandmedlemar: Angus Young, Brian Johnsson,Malcom Young, Cliff Williams & Phil Rudd
Genre: Hårdrock 

Gruppens första sverigepremiär ägde rum den 16 juli 1976. Bandet var pausunderhållning till dansbandet Jigs i dansrotundan Cortina i Vinberg i Halland. AC/DC slog igenom rejält när dom släppte albumet Highway to Hell år 1979 som blev en stor framgång både i Storbritanien och USA, och det blev även deras första miljonsäljare.
 
Gitarristen Angus Young är en stor rockikon idag och har fortfarande som kännetecken att alltid bära skoluniform på scen. Utmärkande drag i hans spelstil är de relativt enkla dur-ackorden med större fokus på taktkänsla och träffsäkerhet i de riff som de flesta låtarna byggts upp runt i klassiker som till exempel T.N.T.You Shook Me All Night LongHighway To HellFor Those About To Rock, "Thunderstruck" m fl.
 
 
 
Jag har älskat AC/DC sen jag var en liten flicka. Min käre pappa och i stort sett resten av min släkt på pappas sida är lika stort fan av dom som jag är. Så jag är uppvuxen med dom. Jag vet inte riktigt var det var som fick mig att fastna för dom, men jag fastna direkt. Angus härliga riff och Brian's extrema röst får mig att njuta i hela kroppen! Några av deras låtar kommer att vara de första jag ska lära mig på elgitarr längre fram! 

Hoppas ni har tyckte faktan var bra, för detta kommer jag fortsätta med! 
Stay awesome.Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: