rockbruttaan.blogg.se

2013-08-15
22:33:24

Ojsan..
Ser att jag inte har bloggat på typ 3 dagar..*slår mig på fingrarna* :) 

Hur har ni haft de? Jag har haft de både bra och dåligt. Har inte tränat något speciellt med gitarr dessa dagar. Men ska göra de mer framöver, håller på att fixa något bra program så jag kan filma med så bra kvalle som möjligt :) 
Så håll utkik, och jag lovar mig att jag kommer bättre mig! :) 
 

2013-08-12
01:30:41

Dags o sova
Ska faktiskt ta o krypa ner nu, senare idag så ska jag eventuellt hem till min tjejkompis stefanie :) 
Ska lära henne de lilla jag kan, för hon ska också börja lira! Kommer bli så awesome! Kan filma lite så får ni se :) 

Sov så gott och tack för att just DU läser min blogg! 
Stay awesome! \m/

2013-08-12
00:34:45

Ont i fingrar
Shit vad de känns i fingrarna! Men de är så värt de. Känns dock mest i pekfingret, är de normalt? 0_o 
Vill bara fortsätta, roligare än vad jag trodde att spela gitarr :D 

Tränade som sagt ackord idag och jag försökte lära mig D,A,E,G och C! Så nu ska jag träna in dom ett tag och sen lära mig hur jag hoppar mellan alla ackord, så om någon läser min blogg som lirar gura så får ni gärna komentera och ge tips! :D 

 

2013-08-11
19:27:46

Övat
Tjenixen! 
Sitter här med ömma fingertoppar, har övat idag på gitarren, och jag kan säga en sak. Att lära sig ackorden var inte så lätt. Inte för min del iaf :) Men de är öva öva öva som gäller!

Håller även på att fixa så jag kan spela in videos när jag lirar så ni också kan få se :D 
Hörs sen. 

2013-08-11
13:17:10

Oväder & dålig sömn
Vilken jävla väder de har varit inatt! Somnade först runt 02 och då hörde jag att de mullrade. Men sen vakna jag igen 03:30 att de regna som FAN och det blixtrade. Och jag kan garantera att de var precis ovanför oss. För så fort de
blixtrade så small de. Och de var ingen liten smäll, de small så de vibrerade i rutorna.. 

Så idag är jag jätte trött, ska bara sitta vid datan idag och fixa med min blogg och en kompis blogg. 
Så håll utkik på lite nya ändringarna! :) 

 

2013-08-11
00:22:31

Öronorgasm

2013-08-10
22:46:00

Emily som tonåring
Tänkte berätta lite hur jag var som ungdom och vilken sorts musik jag lyssnade på, kul va? :) 

Well, när jag gick på högstadiet så hade jag min rebelliska period. Allt skulle vara svart och överdrivet. Jag gick runt i korridorerna med svart smink ner på kinderna, svarta kläder och någon gång hade jag nog till och med fejk piercingar! How awkward is that? haha

Mitt humör och beteende fick jag höra att jag inte gick att resonera med, typ som att jag bodde i min egna lilla värld. Det har ju ändrats nu, men man har absolut något litet kvar fast på ett mer vuxet sätt. 

Och nu..musiken! 
Jag minns att jag lyssna på My chemical romance och Panic! at the disco ganska mycket. Men jag minns mycket väl hur jag älskade Slayer. Så jag ägde en tröja med dom som jag älskade :) 


Började ju även smygröka för att verka coolare inför polarna när jag var 14, hemsk tanke när man tänker efter. Och jag och en gammal kompis till mig stack hem till henne efter skolan och försökte blanda våra egna groggar..hur sjukt är inte de? 0_o 
 
Kan bjuda på tre bilder från 2007 och 2008
 
 
Ser ni fejk piercingarna i underläppen? 

Enough said, dagens läge ser ju absolut inte ut såhär. Jag älskar fortfarande nitar, men inte överdrivet. Räcker med mitt nitbälte och min framtida skinnjacka. Jag älskar ju 80 tals rocken så jag äger en jeansjacka med ryggpatch. Inget svart smink ner på kinderna, men vanlig kajal. Svart nagellack ibland. Inget svart hår utan kommer förbli blond. 

Mitt humör och beteende är väl nästan samma fast på ett mognare sätt. Jag är jävligt envis av mig, och väldigt spydig när de gäller. Jag är inte konflikträdd. And so on.. 

Så nu vet ni lite vem jag har varit och vem jag är! :) 
Stay awesome
 

2013-08-10
14:31:24

Film med lillasyster

Ligger i soffan hemma hos pappa och glor film med min lillasyster! Det blev filmen "Haja läget!" :)


2013-08-10
12:41:00

Fakta om: Def Leppard
Band: Def Leppard
Bandmedlemar: Joe Elliott, Rick Savage, Rick Allen, Phil Collen och Vivian Campbell
Genre: Hårdrock & glam metal  
 
Originalmedlemmar i gruppen var sångaren Joe Elliott, Rock Savage på elbas, Pete Williams och Steve Clark på gitarr och Tony Kenning på trummor.
Från början kallade de sig för Atomic Mass men ändrade sedan till Deaf Leppard men bandet var rädda för att de inte skulle låta tillräckligt rockigt. Så dom tog bort A:et.När bandet sen var på väg att slå igenom i USA, så fick de mycket kritik på grund av hur de stavade namnet.

Man har även gjort en film om bande. Hysteria: The Def Leppard Story.

 
 
 


2013-08-09
14:53:42

Solig dag i Skåne
Det är soligt idag! Skönt, men jag håller mig ändå inne och får lite andra saker gjorda. Ska strax rensa på mitt skrivbord och sätta in massa papper i mina pärmar. Har redan plockat undan disk så jag tror att mamma & hennes sambo kommer bli glada hihi! 

Nu till helgen ska jag försöka få min gitarr stämd också, jag tror något är fel på stämklämmorna. Jag och min polare stämde den häromdagen, sen la vi oss ifrån gitarren och när vi sen skulle bara spela på den igen så var den helt ostämd! :( 

Det är därför de inte kommer ut så många videos just nu när jag spelar. Måste fixa guran :) 
Men nu ska jag titta runder på youtube, så kikar in senare! 2013-08-09
02:42:53

Dags att sova

Nu börjar min redbull gå ut ur mitt system. Så jag får försöka sova nu! Iväg på möte senare idag kl. 13..Hoppas ni också får bra sömn! Stay awesome :)


2013-08-09
01:43:00

Fakta om: AC/DC
AC/DC står för alternating current/direct current (växelström/likström)

Band: AC/DC 
Bildades: November 1973 av Malcom Young
Bandmedlemar: Angus Young, Brian Johnsson,Malcom Young, Cliff Williams & Phil Rudd
Genre: Hårdrock 

Gruppens första sverigepremiär ägde rum den 16 juli 1976. Bandet var pausunderhållning till dansbandet Jigs i dansrotundan Cortina i Vinberg i Halland. AC/DC slog igenom rejält när dom släppte albumet Highway to Hell år 1979 som blev en stor framgång både i Storbritanien och USA, och det blev även deras första miljonsäljare.
 
Gitarristen Angus Young är en stor rockikon idag och har fortfarande som kännetecken att alltid bära skoluniform på scen. Utmärkande drag i hans spelstil är de relativt enkla dur-ackorden med större fokus på taktkänsla och träffsäkerhet i de riff som de flesta låtarna byggts upp runt i klassiker som till exempel T.N.T.You Shook Me All Night LongHighway To HellFor Those About To Rock, "Thunderstruck" m fl.
 
 
 
Jag har älskat AC/DC sen jag var en liten flicka. Min käre pappa och i stort sett resten av min släkt på pappas sida är lika stort fan av dom som jag är. Så jag är uppvuxen med dom. Jag vet inte riktigt var det var som fick mig att fastna för dom, men jag fastna direkt. Angus härliga riff och Brian's extrema röst får mig att njuta i hela kroppen! Några av deras låtar kommer att vara de första jag ska lära mig på elgitarr längre fram! 

Hoppas ni har tyckte faktan var bra, för detta kommer jag fortsätta med! 
Stay awesome.2013-08-08
20:26:51

Hela dagen..
Har suttit nästan hela dagen och försökt få till min design så snygg som möjligt! Är hyfsat nöjd, men vill ha en snyggare header. Får inte till de så som jag vill ha de, men de kommer väl längre fram :) 
Finns de något ni tycker saknas så kommentera gärna! :) Och här har ni en av mina favoriter med Metallica. ♥2013-08-08
00:33:00

Bästa jävla filmen
Filmen må vara från 2001, men de är första gången jag ser denna! 
☠☠☠☠☠ av ☠☠☠☠☠ 
 
 

2013-08-06
21:52:00

Linkin Park - Given up
Har aldrig gillat Linkin Park, men den här digga jag! 
 

2013-08-06
19:28:10

Ge mig pengar nuuu..
Längtar som satan efter nästa utbetalning så jag kan köpa mig nya strängar och göra strängbyte på min gitarr. Och att jag ska köpa böcker så jag kan lära mig ackorden också. Och att lära sig ackord nu med fem strängar är inte lönt bara. 

Längre fram när jag har sparat pengar så blir de att köpa en helt ny akustisk gitarr, och senare byta över till elgitarr. Snacka om att man vill träna satan i de för att börja lira direkt?! :D 

 

2013-08-02
15:48:00

Första gången på gitarr!